II. Károly hihetetlen halála

Az alkohol káros mellékhatásai 1387-ben és II. Károly navarrai király hihetetlen halála a videóban :).

A navarrai király hihetetlen halála

Egy középkori, erőszakos király hihetetlen halála, amely emberi tudatlanság és ostobaság eredménye volt, s amelynek talán sokan örültek 1387. január 1-én.

Egy kis kortörténet, Jó János (1319. április 26. – 1364. április 8. francia király), Bölcs Károly (1338. január 21. – 1380. szeptember 16. francia király) és Rossz Károly (1332. október 10. – 1387. január 1. navarrai király) kapcsolataiból és a mód, ahogyan egy király nem éppen királyian viselkedik.

A magam részéről nem zárom ki a szándékosságot sem, tekintve mennyire kedvelt uralkodó volt.

Meghökkentő történetek

A magyar és világtörténelem olyan mozzanatai, eseményei, amelyek valamilyen szempontból érdekesek, különlegesek, hihetelenek, meghökkentőek, viccesek, szomorúak, tragikusak vagy egyszerűen csak botrányosak, de a krónikák alapján megtörténtek.

Persze azt mindenki tudja, hogy a krónikák hitelessége olykor megkérdőjelezhető. Azonban ha több különböző helyen is ugyanazt vagy hasonlót olvas az ember, azért az elgondolkodtató.

Ezek a történetek kötődhetnek egy-egy híres emberhez, de sok esetben számunkra névtelen személyek a főszereplők, akik esetleg pontosan e miatt lettek valamelyest hirhedtek. Az is előfordulhat, hogy egy ismert személy új oldaláról ismerhető meg egy történet által.

A történetek a tudomány, a technika vagy a mindennapi élet bármely területéről érkezhetnek, ahogyan majd kiderülnek  – legalább hetente 🙂

YouTube-link

Források

Ha tetszett a poszt – oszd meg!

Hogy tetszett a poszt?

Kattins a megfelelő csillagra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük