Hozzáférési lista

A normál ACL használata a gyakorlatban

 

  Normál ACL a gyakorlatban

  • egy teljes hálózat kizárása vagy letiltása
  • egy tartomány kizárása vagy letiltása
  • egy adott gép kizárása vagy letiltása
  • a távoli elérés engedélyezése vagy letiltása


Jules Gabriel Verne
Források

Ha tetszett a poszt – oszd meg!


Az oldalon található Packet Tracer feladatok legnagyobb része saját készítésű feladatsor, amelyeknek legfőbb célja az informatika ágazati képzés hálózati részének segítése és persze ezzel párhuzamosan a hálózati rendszerüzemeltető képzés segítése. A feladatok döntő többsége a Packet Tracer 6.22 verzióban készült, de ezek szinte változtatás nélkül átvihetőek az újabb verziókra is.

A feladatok készítése során igyekeztem különböző szintű, nehézségű feladatokat összeállítani, így a kezdődtől a haladókig találhatóak itt gyakorló feladatok. Természetesen ezekben is lehet hiba (mint ahogyan akár az érettségi feladatokban is), de természetesen törekedtem arra, hogy ez minél kevésbé forduljon elő.

A feladatsorok szövege a http://net.djp.hu oldal Feladatsorok menüpontjában található (illetve hamarosan várhatóan átköltöztetem ide a Letöltések – PT-letöltés menüpontba),  a megoldás menete a DJ-online  mellékelt vagy belinkelt videókban látható, illetve tervbe van véve a kész pkt-állományok feltöltése is.

A feladatsorok szabadon letölthetőek és használhatóak a forrás feltüntetésével!

A feladatok másik része korábbi érettségi feladatok megoldása – saját szemszögből. Talán ez is jól használható lesz a gyakorlati érettségire való felkészülés jegyében.

A hálózattal kapcsolatos videók harmadik csoportja egy-egy problémakört igyekszik körbejárni, segíteni a megértését illetve a gyakorlati megvalósítását mutatja meg. Ezek kapcsolódhatnak az alapfogalmakhoz, forgalomirányításhoz   vagy egyéb problémákhoz is.  itt is találhatóak alapszintű illetve haladó szintű problémák.

A videók között találhatóak a Windows Server operációs rendszer operációs rendszer telepítésével és konfigurálásával kapcsolatosak is.  Ezek szintén az informatkai rendszerüzemeltető képzéssel kapcsolatos tudnivalókat próbálják összefoglalni.  Jellemzően a Windows Server 2008 operációs rendszert használják, de akad néhány későbbi rendszerhez kapcsolódó is.

DJ

Hogy tetszett a poszt?

Kattins a megfelelő csillagra!

Vélemény, hozzászólás?